Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Na Kotromanu i Špiljanima bez veterinarske kontrole, a pošiljke humanitarne pomoći prioritetne

sreda, 21 maj 2014.

Obaveštavamo vas da je zbog vanredne situacije u zemlji izazvane poplavama, od 20. maja 2014. godine omogućeno da se na graničnom prelazu  Špiljani ( Mehov Krš) vrši izvoz pošiljaka za koje je potrebna veterinarska kontrola iako do sada to nije bilo moguće.

 

Ujedno na graničnom prelazu Kotroman omogućeno je da se obavlja izvoz pošiljaka za koje je neophodna veterinarska kontrola bez prisustva i pregleda graničnog veterinarskog inspektora Republike Srbije.

 

Odluka je donešena shodno dogovoru sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Kancelarije za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

 

Takođe, pošiljke humanitarne pomoći koje su u nadležnosti granične fitosanitarne inspekcije imaju prioritet u odnosu na druge pošiljke koje se prijavljuju graničnoj fitosanitarnoj inspekciji za pregled.

 

Ukoliko na graničnom prelazu nije moguće izvršiti pregled i identifikaciju pošiljke, granični fitosanitarni inspektor će dozvoliti prevoz do mesta carinjenja ili skladištenja gde će se izvršiti naknadni pregled.


 

PPS obrazac


 

Plan razvoja 2017-2020
Krenite na put

 
570 na 3030

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina