Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ОДРЖАНА ТРОДНЕВНА ОБУКА О СУЗБИЈАЊУ КРИЈУМЧАРЕЊА УГРОЖЕНИХ ВРСТА

 

Од 22. до 24. октобра 2019. године у амфитеатру Управе царина у Београду организована је и одржана тродневна обука намењена јачању капацитета надлежних органа Републике Србије за борбу против криминала у вези са угроженим диљим врстама.

Обука је реализована у сарадњи са Министарством заштите животне средине Републике Србије и Министарством одбране Републике Италије - Arma dei Carabinieri (Comando unità forestali, ambientali e agroalimentari – CUFA).

 

Поменута обука је део билатералне сарадње Министарства заштите животне средине Републике Србије и Министарства заштите животне средине, територије и мора Републике Италије.

Како у Републици Италији надлежност над контролом спровођења ЦИТЕС Конвенције, европских и националних прописа у вези са заштитом и очувањем дивљих врста има Министарство одбране – Arma dei Carabinieri, представници тог министарства су спровели обуку о сузбијању криминала у овој области која је била намењена српској полицији, царини и тужилаштву.

 

 

Италијанска делегација предвођења генералом Масимилијаном Контијем, шефом бригаде Марком Фјоријем, мајором Клаудијом Марућијем и мајором Симонеом Чекинијем је обуку реализовала у сарадњи са руководиоцем Групе за спровођење ЦИТЕС Конвенције Министарства зашите животне средине, Павлом Јовановићем.

 

 

 

 

Тродневној обуци присуствовало је 39 јавних тужилаца и њихових заменика, 30 полицијских инспектора за област сузбијања привредног криминала, 20 граничних полицајаца, 29 царинских службеника из Сектора за контролу примене царинских прописа, 5 инспектора за заштиту животне средине и 2 представника цивилног сектора.

 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина