Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ УПРАВЕ ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ


У Управи царина су у периоду од 22. фебруара до 24. фебруара 2016. године, гостовали представници царине Босне и Херцеговине.

Делегацију Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине представљали  су сарадници за спречавање кријумчарења : Едбир Шарић, Рамиз Беговић, Јелена Мајсторовић, Владимир Ђурђевић, Ведад Османовић, Бенко Галић, Блаженко Додиг и Борис Глуховић.

 

Домаћини овог сусрета били су Иван Пејовић, шеф Одсека техничке подршке, Небојша Вујиновић, шеф Одсека за сузбијање кријумчарења, Станислав Полимац, оператер Командног центра и Миломир Јовић, царински инспектор.

Први дан посете био је углавном посвећен представљању начина на који ради Командни центар Управе царина, Одељење за сузбијање кријумчарења, као и како функционишу скенер уређаји. Гостима су више о томе говорили Станислав Полимац који је том приликом одржао презентацију, Иван Пејовић који је говорио о раду скенер уређаја, а Миломир Јовић о Командном центру.

 

С обзиром на то да добар део посла Одељења за сузбијање кријумчарења почива на тзв. „дубинским контролама“, односно контролама ван граничних прелаза које се показало да дају одличне резултате, као и сарадњи са другим органима, било је неизоставно нешто рећи и о томе. О аспекту овог дела рада наше службе говорио је Небојша Вујиновић.

Другог дана посете гости су имали прилике да виде на који начин све функционише на самом терену, због чега су посетили гранични прелаз Хоргош и тако имали прилике да виде како цариници из Одељења за сузбијање кријумчарења и Одсека за техничку сарадњу врше прегледе путничких возила и на који начин користе скенер уређаје.

Гости су се највише ипак интересовали за рад скенер уређајa и Командни центар, чијим радом су били импресионирани.

 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина