Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ДОЛАЗНА ПОСЕТА ИЗ ЕУ ПРОГРАМА ЦАРИНА 2020

 

У Управи царина Србије, у периоду од 28. до 30. септембра 2015. године, одржана је долазна радна посета колега из македонске царинске службе у оквиру ЕУ програма ЦАРИНА 2020. Тема радне посете била су искуства Управе царина Србије у процесу скрининга, као једне од фаза процеса преговора са ЕУ.

 

Делегација македонске царинеТом приликом колегама из царинске службе Македоније, представници Одељења за међународну царинску сарадњу и европске интеграције УЦС представили су: фазе преговарачког процеса, узајамну повезаност процеса преговора и процеса придруживања, улогу европских институција у преговорима,  координацију процеса преговора у РС, координацију процеса преговора у УЦС, начин рада и хронологију дешавања у преговарачким поглављима у којима УЦС активно учествује са посебним освртом на Преговарачко поглавље 29 – Царинска унија и начин на који УЦС користи тзв. ''меке'' инструменте техничке помоћи ЕУ – програма ЦАРИНА 2020 и TAIEX у процесу евроинтеграција.

 

Долазна посета македонске царинеДомаћини тродневне посете колегама из Одељења за међународну сарадњу македонске царинске службе, Илији Јаноском, вишем саветнику и Сањи Методиевској, вишем саветнику били су: Дијана Ђинђић, Иван Милошевић, Младен Симоновић, Јелена Бутулија, Андријана Јовић и Јована Недић из Одељења за међународну царинску сарадњу и европске интеграције Управе царина Србије.

 

Завршна сесија одржана је у Министарству финансија где су колегинице из Сектора за царински систем и политику, Надица Пантовић, и Сектора за међународну сарадњу и европске интеграције, Јелена Јевтовић и Дина Момчиловић – Балабан пренеле искуства у обављању, улози и значају функције секретара и заменика секретара преговарачких група, са фокусом на Преговарачку групу 29. 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина