Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА „ДРИНА 2019“

 

У Бањалуци су од 20. до 23. новембра 2019. године, у организацији UNODC, царинске службе Србије и БиХ извеле заједничку оперативну акцију под називом „Дрина 2019“.

 

Две царинске администрације су током акције размењивале укупно 32 групе података о кретању контејнера и других пошиљака између две земље, са циљем идентификације, профилисања и праћења сумњивих пошиљака, које се упућују са једног на друго царинско подручје, или пак транзитирају преко територије две земље.

 

На састанку одржаном 3. децембра 2019. године учесници су сумирали резултате акције и договорили даље заједничке активности.

 

Небојша Анђелковић, начелник Одељења за обавештајне послове Управе царина, који је предводио српску делагацију на састанку у Бањалуци захвалио је домаћинима на успешној организацији, рекавши да овакви облици сарадње представљају заједнички интерес у борби против прекограничног криминала.

 

„Сигуран сам да ће захваљујући будућој сарадњи и размени информација, пре свега о новим модалитетима шверца, наши разулати у откривању кријумчарења и свих видова царинских превара бити све бољи“, казао је поред осталог Анђелковић.
 
Програм контроле контејнера UNODC-WCO наставиће да подржава унапређење сарадње две царинске управе и у 2020. години, са циљем олакшања и унапређења сигурности легалне међународне трговине и побољшања граничних контрола.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина