Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У РПК КРАГУЈЕВАЦ ОДРЖАНА ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ

 

У Регионалној привредној комори Крагујевац 10. новембра 2015. гдине, одржана је шеста едукативна радионица „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ у организацији Привредне коморе Србије, Министарстве привреде, Министарства финансија-Управе царина, уз логистичку подршку компаније DHL International.

 

Присутни привредници су имали прилику да се, између осталог, информишу о мерама финансијске подршке и стандардизованом сету услуга које се пружају сектору МСПП, о мерама за поједностављење царинских процедура, као и добробитима Новог компјутеризованог транзитног система (НЦТС).

 

Поједностављење царинских процедура је, речено је на скупу, један од битних фатора за поспешивање извоза. Иванка Јоветић, самостални саветник у Одељењу за транзит робе при Управи царина приближила је предузетницима начин фукционисања Новог компјутеризованог транзитног система, и додала, да ће брошура коју је Управа царина припремила за привредну заједницу, свакако бити од велике помоћи свима онима који се баве увозом и извозом. За представнике привредне заједнице су од великог значаја и мере које омогућавају поједностављење царинских процедура, попут кућног царињења, поједностављења по фактури, овлашћеног привредног субјекта (ОПС), овлашћеног примаоца и овлашћеног пошиљаоца, које је детаљније објаснио Владимир Илић, самостални саветник у Одсеку за поједностављење царинске процедуре Управе царина.

 

Саветница у сектору за развој малих и средњих предузећа при Министарству привреде Милица Затезало представила је мере финансијске подршке државе. Како је истакла посебан акценат је био на програму за набавку опреме. Циљ свих мера је отварање нових радних места.

 

На веома посећеној радионици Божана Јакшић, координатор Бизнис инфо сервиса Привредне коморе Србије, окупљеним привредницима представила је нови пакет услуга ПКС, који обухвата правну помоћ, финансијски консалтинг, подршку за излазак на инострана тржишта, помоћ у аплицирању за фондове и програме ЕУ.

 

На до сада одржаним радионицама у Крушевцу, Суботици, Ужицу, Нишу, Краљеву и Крагујевцу, више од 300 привредника било је у прилици да од представника релевантих институција добије информације о начинима за унапређење пословања. Наредна радионица биће одржана 24. новембра у Новом Саду.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина