Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ ОДРЖАНА У РПК КРАЉЕВО

 

Пета по реду едукативна радионица „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ у организацији Привредне коморе Србије, Министарстве привреде, Министарства финансија-Управе царина одржана је 5. новембра у регионалној привредној комори Краљево.

 

Горица Вељовић, самостални саветник у Одељењу за транспорт робе при Управи царина приближила је предузетницима начин фукционисања Новог компјутеризованог транзитног система (НЦТС). За представнике привредне заједнице од великог значаја су и мере које омогућавају поједностављење царинских процедура, попут кућног царињења, поједностављења по фактури, овлашћеног привредног субјекта (ОПС), овлашћеног примаоца и овлашћеног пошиљаоца, које је детаљније објаснио Владимир Илић, самостални саветник у Одсеку за поједностављење царинске процедуре Управе царина. Иванка Јоветић, самостални саветник у Одељењу за транзит робе медијима је појаснила предности кућног царињења, поједностављених процедура и додала, да ће брошура коју је Управа царина припремила за привредну заједницу, свакако бити од велике помоћи свима онима који се баве увозом и извозом.

 

На веома посећеној радионици Божана Јакшић, координатор Бизнис инфо сервиса Привредне коморе Србије, окупљеним привредницима представила је нови пакет услуга ПКС, који обухвата правну помоћ, финансијски консалтинг, подршку за излазак на инострана тржишта, помоћ у аплицирању за фондове и програме ЕУ. Представљен је и web портал poslovanje.rs на коме се налазе бројне информације о расположивим изворима финансирања, базама потенцијалних пословних партнера, као и Бизнис инфо Сервис – информативни сервис ПКС који  у року од 48 сати обезбеђује информације потребне за дневно пословање. Поред тога, привредници су били у прилици да добију и детаљне информације о споразумном финансијском реструктурирању као и начину решавања финансијских проблема, као и информације о контролисању услуга приватног обезбеђења.

 

Саветник у Сектору за развој МСПП у Министарству привреде Милица Затезало, представила је мере финансијске подршке сектору МСПП, са нагласком на Програму подршке малим предузећима за набавку опреме у 2015. години. Постављене мере имају за циљ јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције и опрему. Поред тога, представљен је и Програм стандардизованог сета услуга за МСПП у 2015. години, а привредници су упознати и са основним циљевима и мерама подршке Сектора МСПП у оквиру недавно усвојене Стратегије за подршку развоја малих и средњих предузећа.

 

Следећа едукативна радионица биће одржана у регионалној привредној комори Крагујевца 10. новембра 2015.године.


 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина