Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА, ЕФИКАСНИЈЕ ПОСЛОВАЊЕ И ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ

 

У регионалним привредним коморама Војводине и Нови Сад , 24 . новембра 2015. године одржана је још једна у низу едукативна радионица од називом „ Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“.

 

Ово је седма по реду радионица овог типа коју су почевши од октобра ове године организовали Привредна комора Србије, Министарство привреде, Министарство финансија – Управа царина уз логистичку подршку компаније DHL International.

 

С обзиром на то да је овој радионици присуствовало око 30 представника привреде, добар је показатељ да је значај оваквог вида комуниације са надлежним институцијама препознат у привредној заједници као значајан.

 

Као и сви други градови до сада, тако је и Нови Сад имао прилику да чује на који начин функционише Нови компјутеризовани транзитни систем (НЦТС), о чему је говорила Иванка Јоветић, самостални саветник у Одељењу за транзит робе при Управи царина, док је о значају и мерама које омогућавају поједностављене царинске процедуре попут кућног царињења, поједностављења по фактури, овлашћеног привредног субјекта (ОПС), овлашћеног примаоца и овлашћеног пошиљаоца говорио Владимир Илић, самостални саветник у Одсеку за поједноствљене процедуре Управе царина.

 

Милица Затезало, саветник у Сектору за развој МССП у Министарству привреде представила је мере финансијске подршке сектора МССП,  истакавши да је њихов  основни циљ јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

О новом пакету услуга ПКС који подразумева правну помоћ, финансијки консалтинг, подршку за излазак на инострана тржишта, помоћ у аплицирању за фондове и програме ЕУ, говорио је представник ПКС, господин Слободан Филиповић. 

 

 

 

 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина