Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ОДРЖАНА ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА У РЕГИОНАЛНОЈ ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ СУБОТИЦЕ

 

Привредна комора Србије у сарадњи са Министарством привреде и Министарством финансија-Управом царина, а уз подршку компаније ДХЛ Интернатионал Београд, организовала је 20. октобра 2015. године у РПК Суботица другу по реду едукативну радионицу „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ намењених сектору малих и средњих предузећа.

 

Представници Управе царина су у регионалној привредној комори Суботице одржали две презентације: Владимир Илић, самостални саветник у Одсеку за поједностављене царинске процедуре, представио је привредницима предности расположивих поједностављења, док је Олга Протић, начелница Одељења за транзит робе, одржала презентацију о добробитима Новог компјутеризованог транзитног система (НЦТС). Она је истакла да је захваљујући новом безпапирном систему транзит постао ефикаснији, што је српској привреди омогућило да постане конкурентнија на глобалном тржишту.

 

Током радионице промовисан је нови пакет услуга ПКС, који обухвата правну помоћ, финансијски консалтинг, подршку за излазак на инострана тржишта, помоћ у аплицирању за фондове и програме ЕУ окупљеним предузетницима који је представио Слободан Филиповић, самостални саветник за послове Бироа за јавна овлашћења и Бизнис Инфо Сервиса ПКС.

 

Мере финансијске подршке сектору МСПП, са нагласком на Програму подршке малим предузећима за набавку опреме у 2015. години предузетницима је представила  Александра Вучетић, самостални саветник у Министарству привреде.

 

Циљ едукативних радионица, које се у периоду октобар-децембар 2015. године одржавају у регионалним привредним коморама у Србији, јесте унапређење пословног амбијента, подизање конкурентности и ефикасности домаће привреде и пружање подршке сектору малих и средњих привредних друштава. Наредна радионица „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ биће одржана 28. октобра у Ужицу.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина