Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

РЕГИОНАЛНА ПРИВРЕДНА КОМОРА УЖИЦЕ - ДОМАЋИН ТРЕЋЕ ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ

 

Привредна комора Србије у сарадњи са Министарством привреде и Министарством финансија-Управом царина, а уз подршку компаније DHL International Београд, организовала је 28. октобра у РПК Ужице трећу по реду едукативну радионицу „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“.

 

На радионици одржаној у РПК Ужице, Марија Прчић, координатор Контролног тела за контролисање услуга приватног обезбеђења Привредне коморе Србије, окупљеним привредницима представила је нови пакет услуга ПКС, који обухвата правну помоћ, финансијски консалтинг, подршку за излазак на инострана тржишта, помоћ у аплицирању за фондове и програме ЕУ. На радионици намењеној предузетницима представљен је и web портал Poslovanje.rs на коме се налазе бројне информације о расположивим изворима финансирања, базама потенцијалних пословних партнера, информације о ЦЕ знаку, Форуму привреде о прописима као и Biznis Info Servis – информативни сервис ПКС који у року од 48 сати обезбеђује информације потребне за дневно пословање. Поред тога, привредници су били у прилици да добију и детаљне информације о споразумном финансијском реструктурирању као начину решавања финансијских проблема, као и информације о контролисању услуга приватног обезбеђења.

 

Саветник у Сектору за развој МСПП у Министарству привреде, Милица Затезало, многобројним предузетницима представила је мере финансијске подршке сектору МСПП, са нагласком на Програму подршке малим предузећима за набавку опреме у 2015. години.

 

Поред тога, представљен је и Програм стандардизованог сета услуга за МСПП у 2015. години, а привредници су упознати и са основним циљевима и мерама подршке Сектору МСПП у оквиру недавно усвојене Стратегије за подршку развоја малих и средњих предузећа, предузетништва и конкурентности као и осталим програмима финансијске подршке МСПП у 2015. години.

 

Мере за поједностављење царинске процедуре: кућно царињење, поједностављење по фактури, овлашћени привредни субјекти (ОПС), овлашћени прималац и овлашћени пошиљалац, представницима МСП представио је Владимир Илић, самостални саветник у Одсеку за поједностављење царинске процедуре. Олга Протић, начелник Одељења за транзит робе у УЦ је представнике пословне заједнице упознала са принципима Новокомпјутеризованог транзитног система, као и о активностима Управе царина за приступање Републике Србије Конвенцији о заједничком транзитном поступку. Представници пословне заједнице су показали изузетну заинтересованост у циљу адекватних припрема, а посебно у погледу могућности добијања гаранција као вид обезбеђења заједничког транзитног поступка.

 

Током радионице присутнима су подељене брошуре „Српска царина у сусрет привреди“ коју је Управа царина припремила у циљу упознавања са прописима којима је регулисано царинско пословање са посебним освртом на поједностављене царинске поступке.

 

Циљ едукативних радионица, које се у периоду октобар-децембар 2015. године одржавају у Регионалним привредним коморама у Србији, јесте унапређење пословног амбијента, подизање конкурентности и ефикасности домаће привреде и пружање подршке сектору малих и средњих привредних друштава. Наредна радионица „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ биће одржана 3. новембра у Нишу.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина