Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА „РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА, ЕФИКАСНИЈЕ ПОСЛОВАЊЕ И ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ“

 

Александра ИлићПривредна комора Србије у сарадњи са Министарством привреде и Министарством финансија - Управом царина, а уз подршку компаније DHL International Београд, организовала је данас у РПК Крушевац прву у низу едукативних радионица под називом „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ намењених сектору малих и средњих привредних друштава.

 

РадионицаНа радионици одржаној у РПК Крушевац, Божана Јакишић, координатор Бизнис инфо сервиса, привредницима је представила нови пакет услуга ПКС, који обухвата правну помоћ, финансијски консалтинг, подршку за излазак на инострана тржишта, помоћ у аплицирању за фондове и програме ЕУ. На радионици је представљен и web портал Пословање.рс на којем се налазе бројне информације о расположивим изворима финансирања, базама потенцијалних пословних партнера, информације о CE знаку, Форуму привреде о прописима као и Бизнис инфо сервис – информативни сервис ПКС који у року од 48 сати обезбеђује информације потребне за дневно пословање. Поред тога, привредници су били у прилици да добију и детаљне информације о споразумном финансијском реструктурирању као начину решавања финансијских проблема као и информације о контролисању услуга приватног обезбеђења.

 

Александра Вучетић, самостални саветник у Министарству привреде, представила је мере финансијске подршке сектору МСПП, са нагласком на Програму подршке малим предузећима за набавку опреме у 2015. години. Представљене мере имају за циљ јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Поред тога, представљен је и Програм стандардизованог сета услуга за МСПП у 2015. години, а привредници су упознати и са основним циљевима и мерама подршке Сектору МСПП у оквиру недавно усвојене Стратегије за подршку развоја малих и средњих предузећа, предузетништва и конкурентности као и осталим програмима финансијске подршке МСПП у 2015. години.

 

Александра Илић, шеф Одсека за поједностављене царинске процедуре у Управи царина, представила је привредницима поједностављене царинске процедуре: кућно царињење, поједностављење по фактури, овлашћени привредни субјекти ( ОПС ), овлашћени прималац и овлашћени пошиљалац.

 

Циљ едукативних радионица, које се у периоду октобар-децембар 2015. године одржавају у регионалним привредним коморама у Србији, јесте унапређење пословног амбијента, подизање конкурентности и ефикасности домаће привреде и пружање подршке сектору малих и средњих привредних друштава. Наредна радионица „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ биће одржана 20. октобра у Суботици.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина