Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ЕКСПЕРТСКА МИСИЈА ТАIEX-а У УПРАВИ ЦАРИНА

 

У Управи царина је од 28. септембра до 02. октобра 2015. године под покровитељством TAIEX-а одржана експертска мисија под називом „Професионална етика – Интегритет – Вредност управљања – Борба против корупције“.

 

TAIEX отварањеУ поменутој мисији учествовали су експерти из царине Републике Аустрије Томас Турек и Герхард Леви, као и представници Одељења за унутрашњу контролу Управе царина Републике Србије, на челу са начелницом Соњом Лазаревић. Првог дана, поред наведених учесника, отварању и првој сесији присуствовали су и представници Делегације европске уније у Републици Србији Марија Митић и Марчело Репићи.

 

TAIEX - учеснициТоком петодневних активности, службеници Одељења за унутрашњу контролу имали су прилике да се упознају са изазовима, правном регулативом и методама рада аустријских колега, као и да активно учествују у решавању постављених ситуација и задатака. Подробно су обрађене теме уско повезане са системима унутрашње контроле, анализом слабих тачака, унутрашњим и спољним инструментима за подизање свести о корупцији, те превентивним мерама. Учесници су имали прилике да се упознају са управљачким програмима ("Црвена застава", унутрашњи и спољни индикатори, „Пирамида усклађености“, „Троугао - превара"), основним етичким принципима, као и са онима који се тичу интегритета и борбе против корупције.

 

Из угла учесника из Управе царина, узимајући у обзир озбиљност и сложеност тема и ситуација са којима се сусрећу у пракси, ова мисија је била веома успешна и свакако ће допринети унапређењу рада Одељења за унутрашњу контролу.

 

По завршетку мисије, представници аустријске царине дали су највише оцене за организацију, као и за активно учешће свих присутних, изразивши жељу за наставак сарадње.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина