Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

понедељак, 3. март 2014.
Упознавање с праксом на граници Мексика и Јужне Калифорније

 

Експертска делегација Сједињених Америчких Држава, 24. фебруара, посетила је Управу царина где се упознала с активностима у борби против корупције и јачању интегритета царинских службеника. Посету је организовала Амбасада САД у оквиру Програма за контролу извоза и безбедност граница (EXBS).

 

У наведеном програму је и реализација Пројекта „Заједничка гранична антикорупцијска иницијатива“ који подразумева упознавање службеника царине, полиције и Републичког јавног тужилаштва с најбољом праксом која се примењује у борби против корупције на граници Мексика и Јужне Калифорније.

 

Експерти из САД, 25. фебруара, су боравили на граничним прелазима Батровци и Шид да би се на лицу места информисали о раду наших службеника. Презентовани су обим промета путника и робе, као и откривени прекршаји, а приказано је и како мобилни скенер уређај функционише у пракси.

 

У Палати Србије, наредног дана је одржана радионица под називом „Позитивна искуства у спровођењу истрага корупције на границама“. Осим службеника Одељења за унутрашњу контролу УЦ, у радионици су учествовали и представници осталих државних органа у овом пројекту.

 

Током посете експертске делегације САД, 27. и 28. фебруара је организована и Регионална конференција на тему „Спречавање и истраживање корупције на границама“. Поред учесника пројекта „Заједничка гранична антикорупцијска иницијатива“ присустовали су и представници царине, полиције и тужилаштва Мађарске, Румуније, Бугарске и Хрватске.


Пројекат „Заједничка гранична антикорупцијска иницијатива“ почео је да се реализује октобра 2012. Претпрошле и прошле године у Србији је одржано шест округлих столова у циљу анализе стања корупције на граничним прелазима, а након тога је организована студијска посета САД за учеснике у пројекту. Они су се упознали с праксом коју користе сродне службе на граници Мексика и Јужне Калифорније, начином на који се воде истраге и процесуирају предмети са елементима корупције на граничним прелазима.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина