Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА УЖИЧКЕ ПРИВРЕДНИКЕ

 

У Регионалној привредној комори Ужице, 24. јуна, начелница Одељења за царинску политику Министарства финансија, Надица Пантовић, упознала је представнике пословне заједнице овог региона са Царинском тарифом за 2016. годину и другим прописима који се ослањају на Царинску тарифу (сезонским царинским стопама, прелевманима и одлуци о увозу сировина, репроматеријала и компоненти).

 

Надица ПантовићТоком 2015. је било измена и допуна царинске номенклатуре: брисање старих и увођење нових тарифних подбројева, измена ознака и симбола, промене наименовања, измена напомена. Број тарифних ознака је промењен са 9.876 на 9.885, 47 тарифних ознака је брисано, а донето 56 нових. Такође, информисала је скуп да је Влада Републике Србије 31. маја ове године усвојила Уредбу о допунама Уредбе о усклађивању номенклатуре царинске тарифе за 2016. годину. Говорила је и о новинама у примени PEM Kонвенције (Конвенција о пан-евро-медитеранским правилима о преференцијалном пореклу робе) и актуелној ревизији и изменама који се очекују у овој години.

 

Веселин МилошевићО новинама у царинском пословању, презентацију је одржао Веселин Милошевић, помоћник директора Управе царина – Сектора за информационе и комуникационе технологије. Највише је било речи о прикључењу Србије заједничком NCTS (Новом комјутеризованиом транзитном систему) које јe пословним субјектима, учесницима у овом систему, донео низ позитивних ефеката.

 

Присутни на скупу,  добили су и одговоре на постављена питања која су се односила на практичну примену царинских прописа у раду привредника.

 

Преузето са сајта РПК Ужице


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина