Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СВОЈИНА У ПРАКСИ НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

Интелектуална својина - семинарУ Привредној комори Београда је у организацији ове институције, адвокатске канцеларије Белаћ&Јојић и Агенције SNB React из Амстердама, 1. октобра 2015. године одржан семинар за царинске и тржишне инспекторе ''Интелектуална својина у пракси на територији Републике Србије''. Тема семинара била је практична примена прописа из области заштите права интелектуалне својине, од стране органа који се баве њиховим спровођењем.

 

Семинар - интелектуална својинаСеминару је присуствовало око 40 царинских инспектора из свих царинарница и Централе Управе царина, као и велики број тржишних инспектора, службеника Министарства трговине, телекомуникација и услуга. Окупљенима су представљени најпознатији и веома заступљени брендови у Србији као што су: Louis Vuitton, Chanel, Adidas, Puma, TUV,  Pentland, Ice watch, New Era, Apple, Bauer, BPI, Canon, Hasbro, Hewlett Packard, Hunter, L'Oreal, Lacoste, Moet Hennessy.

 

Представници ових великих компанија и њихови локални заступници су у првом делу семинара одржали краће презентације о новим трендовима, производњи, дистрибуцији и кретањима оригиналне робе, као и о основним знаковима распознавања, ради разликовања оригиналне од кривотворене робе. У другом делу семинара су представници свих поменутих страних компанија, на својим штандовима учесницима на конкретним  производима указивали на обележја и разлике које је најлакше уочити приликом контроле  робе.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина