Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У ПРАГУ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈA О ИЗВОЗНОЈ КОНТРОЛИ И БЕЗБЕДНОСТИ ГРАНИЦА

 

Под покровитељством влада САД, Канаде и Чешке Републике је у хотелу Хилтон у Прагу од 2. до 4. новембра 2016. године одржана петнаеста конференција о извозној контроли и безбедности граница.

 

На конференцији је учествовало преко 320 делегата из више од 70 земаља, представника међународних организација, попут Европске комисије и УН-а, међународних корпорација компанија и невладиних организација које се баве стратегијом и безбедношћу извоза робе двоструке намене, оружја и опреме, као и спречавања трговине робом која може послужити за израду оружја за масивно уништење.

 

 

Поред колега из Министарства спољних послова и Министарства трговине, саобраћаја и телекомуникација, Републику Србију је представљао и Александар Андрејић из Управе царина.

 

Главна тема конференције је била спречавање илегалне трговине робом двоструке намене, специфичности и модалитети, као и законска регулатива везана за ову област. Учесници су из перспективе својих надлежности и националних законодавстава износили искуства из праксе и представљали постигнуте резултате.

 

Осим размене искустава из праксе и конкретних модела у решавању прблема везаних за илегалну трговину робом двоструке намене, било је речи и о међуагенцијској сарадњи државних служби и индустријске производње ових врста роба, као и о међународној стратегији за борбу против те врсте криминала.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина