Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ИНТЕРАКТИВНА РАДИОНИЦА О КОНТРОЛИ РОБЕ ДВОСТРУКЕ НАМЕНЕ

 

Од 14. до 15. јула 2015. године у Управи царина одржана је интерактивна радионица „Накнадне контроле у области спољне трговине робом двоструке намене“, у оквиру дугорочног пројекта ЕУ „Помоћ трећим земљама у контроли извоза“. Радионица је организована у сарадњи Управе царина Републике Србије и  Федералне службе за економске односе и контролу извоза Савезне републике Немачке (БАФА), која координира пројекат испред ЕУ.

 

Накнадна контрола - семинарС обзиром на то да је реч о интерактивној радионици, први дан је протекао у излагању колега из Управе царина: Весне Врачар, руководиоца Групе за аналитичко праћење инструмената царинске и спољно трговинске заштите, Саре Срдић, начелника Одељења за накнадну контролу, Бранке Кнежевић, начелника Одељења за царинске истраге, Радета Кнежевића начелника Одељења за Анализу ризика, Фрање Елхардта и Лидије Антић, док су гости имали прилику да након сваког излагања постављају питања.

 

Присутни су имали прилику да чују на који се начин Управа царина бори против тероризма, на који начин се одвија размена информација унутар службе, о значају сарадње са Европском комисијом, Владом САД, међународним инститицијама које већ 10 година  пружају помоћ и подршку Управи царина РС у успостављању и развоју националног система контроле спољне трговине стратешком робом (Стокхолмски међународни  институт  за мировна истраживања – СИПРИ, БАФА, Царински криминорлошки институт  СР Немачке – ZKA, SELEC центар, Интерпол, Еуропол, Организација за забрану хемијског наоружања из Хага – OPCW и др.), као и националним службама попут полиције, БИА и ВБА.

 

Други дан је био предвиђен за излагање гостију, тако да су о својим искуствима говорили господин Хелмут Крехлик из Министарства економских послова Аустрије, који је том приликом похвалио рад царинске службе Републике Србије описавши је као институцију која ради на врло високом нивоу, „таквом  да  бољи ни не може бити“.  Господин Пауло Бикас из Одељења за обавештајне послове Португала и Клас Линман из царинске администрације Холандије представили су начин на који раде њихове службе, наводивши примере из праксе.

 

Скуп је отворио начелник Одељења за међународну царинску сарадњу и европске интеграције, Марко Кроња, а осим наведених скупу су присуствовали и Зорица Василева из Делеагције Европске уније у Србији и Моника Вегнер, пројект менаџер БАФА-а.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина