Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

НАШИ ЕКСПЕРТИ ОДРЖАЛИ ОБУКУ ЗА НЦТС У ГРУЗИЈИ

 

 

Поставши 35. земља у оквиру транзитне мреже НЦТС која спаја земље ЕУ, ЕФТА, Турску и Македонију, Србија је  омогућила заједнички транзит којим су покривени значајни пан-европски транспортни коридори који пролазе кроз нашу земљу.

 

 Подсетимо, Србија је почелау потпуности да примењује Нови компјутеризовани транзитни систем у фебруару 2016. године и од тада, бар када је транзит у питању, граница практично не постоји. Такво олакшање у промету робе прижељкују и друге земље које тек треба да уведу тај беспапирни поступак, па је захваљујући одличним резултатима у примени НЦТС-а, aгенција FRONTEX под покровитељством Европске комисије, упутила је позив српској царинској администрацији да своја искуства пренесе колегама у Грузији.

 

Експерти Управе царина који су од самог почетка учествовали у процесу увођења НЦТС-а у Србији сада су се нашли у улози предавача на тренингу за службенике грузијске царинске аминистрације. Радионица је одржана у Тбилисију 17. и 18. маја 2017. године, а Управу царина Србије су представљали Веселин Милошевић, помоћник директора УЦ–координатор и Владан Вуковић, шеф одсека за подршку е-царини. Током дводневне радионице говорило се о добробитима НЦТС-а, као и о низу активности које је било неопходно спровести пре него што се почело са применом беспапирног система у нашој земљи.

 

Будући да су испуњени сви циљеви планирани за прву радионицу којој је уприсуствовало петнаест припадника грузијске царинске администрације, на обострано задовољство грузијске и српске царине, било је речи о одржавању још две радионице којима би, својим учешћем, допринела и Олга Протић, начелница Одељења за транзит робе.

 

Општа је оцена да је позив који је Европска комисија упутила Републици Србији по овом питању, још један у низу доказа да је због све вишег квалитета царинског пословања Управа царина Србије постала респектабилан партнер на кога може све више да се рачуна, не само у домаћим, већ и у међународним оквирима.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина