Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЕВРОПСКОГ РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА СЦО

 

Директор и технички аташе Европског регионалног центра СЦО, Роџер Херман и Али Мурат Пала, одржали су 21. јуна 2016. године састанак са представницима Управе царина са намером да се упознају са могућностима продубљивања сарадње две институције.

 

Представници СЦО за европски регион су желели да сазнају више о потребама царинске службе Србије, односно како да на најбољи начин пруже подршку развоју царинских служби у региону чије су потребе за даљим усавршавањем недвосмислене.

 

Светска царинска организација функционише по принципу регионалних центара, а европски је најбројнији по броју чланица (има их 52) и директор тог регионалног центра, господин Херман, предузео је иницијативу како би у директном контакту сазнао више о потребама чланица, пре свега на пољу додатне едукације и могућностима да се организују специјализоване радионице које би привукле регионалну пажњу.

 

Управу царина Србије су на поменутом састанку представљали менаџери средњег нивоа са којима се водио отворени разговор и који су истакли да су интегритет и борба против корупције, увођење новог европског Царинског закона, доступност e-learning модула, радионице о развоју ИТ система, као и комуникационе радионице које омогућавају да се све претходно наведено на прави начин прикаже у јавности, међу приоритетним темама за које би интересовање показао цео регион.

 

Закључак састанка је да су могућности за сарадњу велике, а да је на корисницима да сами направе приоритете међу својим потребама, те да ће се потом тражити заједнички именитељ са земљама из окружења како би радионице биле што посећеније и свеобухватније.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина