Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ПРЕПОЗНАВАЊЕ РИЗИКА ОД ПРАЊА НОВЦА И ФИНАНСИРАЊА ТЕРОРИЗМА ПРИЛИКОМ ПРЕКОГРАНИЧНЕ КОНТРОЛЕ ПРЕНОСА ГОТОВИНЕ

 

Kladovo obukaOбука под називом „Препознавање ризика од прања новца и ризика од финансирања тероризма приликом прекограничне контроле преноса готовине“ одржана је 9. и 10. маја у царинарници Кладово, а 16. маја 2019. године у Управи царина.

 

Учесницима обуке предавање је одржао начелник Одељења за обавештајне послове, Небојша Анђелковић преносећи присутнима своја искуства стечена дугогодишњим радом у УЦ са освртом на правну регулативу којом је уређена ова област.

 

Nebojsa Andjelkovic Споменуте су све битне одредбе Царинског закона, Закона о царинској служби, Закона о девизном пословању, Кривичног законика РС, Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма и међународних Споразума који регулишу и који се примењују у овој области.

Такође, царинске службенике је упутио на битне ствари и појаве на које треба да обрате пажњу у свакодневном раду, како би препознали ризик од прања новца и финасирања тероризма.

 

Оbukа u Beogradu Представљене су ситуације на које се може наићи у пракси и кроз интерактивни приступ царинским службеницима је предочен начин поступања и спровођења процедура у таквим случајевима. Наглашен је значај сарадње са другим Одељењима и секторима УЦ, али и другим државним службама (полиција, правосуђе...), а све у циљу ефикаснијег спречавања прања новца и финасирања тероризма.

 

Царински службеници су захваљујући овом семинару упознати са свим новинама које се односе на препознавање ризика од прања новца и финасирања тероризма, као и свим мерама и радњама које је неопходно предузети како би се ова кривична дела ефикасно спречавала.

 

Оbukа u KladovuНа обуци су анализирани индикатори ризика који указују на могуће злоупотребе и криминалне активности и указано је на то како их лакше препознати приликом вршења контроле путника, робе, документације, превозних средства.

 

Сврха семинара била је подизање стручне оспособљености и информисаности царинских службеника ради повећања ефикасности спречавања прања новца, кријумчарења и финасирања тероризма.

 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина