Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ПРЕДСТАВНИЦИ УПРАВЕ ЦАРИНА СА ЛЕСКОВАЧКИМ ПРИВРЕДНИЦИМА

 

У Регионалној привредној комори Лесковац представници Управе царина су на састанку одржаном 13. априла 2016. године, упознали привреднике Пчињског округа са царинским поједностављењима и олакшицама.

 

РПК ЛесковацО поједностављеној царинској процедури у поступку транзита (NCTS) говорили су Саша Миленковић управник царинарнице Ниш и координатори ове царинарнице Ђурица Николић и Лидија Ћућуз. Они су при том указали да мали број привредних друштава у Пчињском округу користи ову врсту поједностављења на основу фактуре, као и кућно царињење, које је такође вид поједностављеног царинског поступка. Наглашено је да ове олакшице могу користити и привредни субјекти у пословању са предузећима са Косова и Метохије.

 

Осим поједностављених царинских процедура у увозу и извозу робе, било је речи и о овим процедурама везаним за складиштење робе, као и о новинама у примени ПЕМ конвенције (Пан Евро Медитеранске конвенције), која се односи на правила о пореклу робе.

 

РПК ЛесковацПривредници и шпедитери су се поред поједностављених царинских процедура, интересовали и за правила о пореклу робе, банкарске гаранције, полагање стручног испита за царинске агенте, царињење употребљаваних моторних возила.

 

Поред представника лесковачких привредних друштава – „Тhe  best logistic“, „Tenašped“, „Anabos“, „Лесковачки ајвар“, „Hemigal, Filipiko“, „Viktorija“ и адвокатске канцеларије „Гудељевић“ састанку су присуствовали и управници царинарница Приштина и Димитровград, Љубиша Ђорђевић и Далибор Анђелковић.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина