Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У СУСРЕТ ПРИВРЕДИ ГОРЊЕГ ПОДУНАВЉА

Како се развој домаће привреде може очекивати једино у синергији свих надлежних институција и самих привредника, ове јесени је организован низ едукативних радионица под називом „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“, у организацији Привредне коморе Србије, а у сарадњи са Министарством привреде и Министарством финансија-Управом царина.
Једанаеста, а уједно и претпоследња таква радионица одржана је 10. децембра 2015. године у Регионалној привредној комори Сомбор, на којој се присутнима на почетку обратио председник привредне коморе, Зоран Булатовић.
На врло посећеном скупу, привредници су имали прилику да од Слободана Филиповића, самосталног саветника за послове Бироа за јавна овлашћења и Бизнис инфо сервиса Привредне коморе Србије, чују више о новом пакету услуга ПКС, који обухвата правну помоћ, финансијски консалтинг, подршку за излазак на инострана тржишта, помоћ у аплицирању за фондове и програме ЕУ.  Том прилоком представљен је и wеб портал poslovanje.rs на коме се налазе бројне информације о расположивим изворима финансирања, базама потенцијалних пословних партнера, као и Бизнис Инфо Сервис – информативни сервис ПКС који у року од 48 сати обезбеђује информације потребне за дневно пословање.

 

Представница Министарства привреде, Милица Затезало, саветник у Сектору за развој малих и средњих предузећа, говорила је присутнима о мерама финансијске подршке, са нагласком на Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2015. години.  Затезало је том приликом нагласила да је циљ јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.


Иванка Јоветић, самостални саветник у Одељењу за транзит робе у Управи царина приближила је предузетницима начин функционисања Новог компјутеризованог транзитног система (НЦТС).

 

За представнике привредне заједнице су од великог значаја и мере које омогућавају  поједностављење царинских процедура, попут кућног царињења, поједностављења по фактури, овлашћеног привредног субјекта (ОПС), овлашћеног примаоца и овлашћеног пошиљаоца, које је детаљније објаснио Владимир Илић, самостални саветник у Одсеку за поједностављење царинске процедуре Управе царина.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина