Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ПОДСТИЦАЈ ПРИВРЕДНОМ СЕКТОРУ
          

Влада Србије је усвојила Стратегију за подршку развоја малих и средњих предузећа, предузетништва и конкурентности, која предвиђа да би 2020. године требало да ради 350.000 малих и средњих предузећа и да се број запослених са садашњих 700.000 повећа на 950.000

 

Тренутно у Србији послује 315.000 малих и средњих предузећа, а како би се остварили ови циљеви Привредна комора Србије је у сарадњи са Министарством привреде, Министарством финансија – Управе царина уз логистичку подршку компаније DHL International, од окторбра ове године организовала низ радионица под називом „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“.

 

Девета, у низу радионица организована je у регионалној привредној комори Ваљева, 1. децембра 2015. године, а присутнима се на отварању том приликом обратио Зоран Марковић, председник РПК Ваљево.

 

 

Након тога представници привредне заједнице Ваљева су имали прилику да се ближе упознају са свим предностима које подразумевају Нови компјутеризовани транзитни систем (НЦТС), мере које омогућавају поједностављене царинске процедуре, попут кућног царињења, поједностављења по фактури, као и статус овлашћеног привредног субјекта (ОПС), о чему су говорили Горица Вељовић, самостални саветник у Одељењу за транзит робе и Слободан Томић, начелник Одељења за царинске процедуре.

 

О мерама финансијске подршке сектору малих и средњих предузећа које подразумевају пре свега јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализацију, као и креирање нових радних места које би омогућиле инвестиције у опрему, говорила је  Милица Затезало, саветник у Сектору за развој МССП у Министарству привреде.

 

С обзиром на то да је основна идеја Привредне коморе Србије да буде сервис привреди уведене су и нове услуге за МССП, о чему је говорила Божана Јакшић, координатор Biznis info centra.

Љиљана Станојевић, власница предузећа

„Станојевић“ из Ваљева истакла је да су овакви програми врло битни за приватнике, а о великом интересовању говори чињеница да је поменуте радионице до сада пратило 450 представника привреде.

 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина