Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

РАЗВОЈ ПРЕДУЗЕТНИШТВА, ЕФИКАСНИЈЕ ПОСЛОВАЊЕ И ЈАЧАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ

 

У регионалној привредној комори Зајечар, 26. новембра 2015. године одржана је осма у низу едукативна радионица од називом „Развој предузетништва, ефикасније пословање и јачање конкурентности“ у организацији Привредне коморе Србије, Министарства привреде, Министарство финансија – Управе царина уз логистичку подршку компаније DHL International.


Поменуту радионицу отворио је Дејан Тошић, председник Регионалне привредне коморе Зајечар, након чега су представници привредне заједнице Зајечара имали прилику да се упознају са предностима новог компјутеризованог транзитног система и овлашћеног привредног субјекта (ОПС), о чему су говорили Иванка Јоветић , самостални саветник у Одељењу за транзит робе и Владимир Илић, самостални саветник у Одсеку за поједностављене процедуре Управе царина.

О мерама финансијске подршке сектору МССП које подразумевају пре свега јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализацију, као и креирање нових радних места које би омогућиле инвестиције у опрему, говорила је  Милица Затезало, саветник у Сектору за развој МССП у Министарству привреде.

 

С обзиром на то да је основна идеја Привредне коморе Србије да буде сервис привреди уведене су и нове услуге за МССП, о чему је говорила Божана Јакшић, координатор Biznis info centra.

 

О томе да је овакав вид комуникације са привредном заједницом прави избор, говори чињеница да је радионицу обележила велика посећеност представника привредне зјаеднице као и интересовање за све о чему је било речи, али понајвише за поједноставњени поступак, односно тзв „ кућно царињење“. 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина