Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

РАДИОНИЦА ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈУ ЦАРИНСКИХ КОМПЕТЕНЦИЈА ЕУ

 

Отварање радионицеУ Управи царина је 22. и 23 септембра 2015. године, у организацији Центра за стручно образовање Сектора за људске ресурсе и опште послове, у сарадњи са Европском Комисијом DG TAXUD одржана радионица на тему „Имплементација царинских компетенција ЕУ у Управи царина Србије“.

 

Радионица о имплементацијиКако би своје задатке извршавали на потпуно исти начин, Европска унија је предвидела тзв. ''оквир компетенција за царинску службу'', који је примењив на свим нивоима свих европских царинских администрација. То је неопходан алат за управљање људским ресурсима, дефинисање описа послова, потребних вештина и знања, као и за оцену постигнутих резултата. Компетенције се односе, како на основне царинске вредности, тако и на професионалне способности царинских службеника.

 

Учесници радионицеПредавачи су били Effosyni Fygka, Laura Ceulemans и Dave De Voeght из Европске комисије DG TAXUD, а у радионици је учествовало 45 царинских службеника који су углавном на руководећим позицијама.

 

С обзиром на то да Управа царина има обавезу упознавања и извештавања о имплементацији компетенција за царинске службенике, која проистиче из документа „EU Competency Framework for Customs profession“, ова радионица представља подршку Европске Комисије DG TAXUD нашој институцији у развијању националних компетенција, базираних на Стратегији људских ресурса.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина