Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

среда, 16. јул 2014.
Семинар : Новине у царинском пословању

 
Управа царина у сарадњи са Привредном комором Србије је 16. јула 2014. године у просторијама ПКС, организовала Семинар под називом „Новине у царинском пословању“.


Поменути семинар је првенствено намењен фирмама извозницима, а има за циљ да информише учеснике о новинама које уводи Управа царина попут статуса овлашћеног привредног субјекта и новокомјутеризованог транзитног система.


Семинар је намењен првенствено фирмама које се баве извозом јер новине подразумевају брже, лакше и ефикасније спољнотрговинско пословање.


Семинар је отворио потпредседник Привредне коморе Србије, Михајло Весовић, а присутнима су се испред испред Управе царина обратили: начелник Одељења за царинско правне послове, Драган Симић који је говорио о промету са АП Косово и Метохија, затим Александра Илић, из Одељења за царинско правне послове УЦ која је наступала са темом овлашћени привредни субјект, шеф Групе за транспорт робе, Олга Протић је причала о новокомпјутеризованом транзитном поступку, док је начелник Одељења за порекло робе, Владимир Филиповић присутне упознао са пореклом робе и примени пан-евро-медитеранских правила.


Такође, на семинару је узела учешћа и Јелена Карамарковић из Одељења ТИР АТА Привредне коморе Србије.


Оцењено је да је семинар био веома успешан и посећен јер је присуствовало више од 100 представника привреде.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина