Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

петак, 24. октобар 2014.
Одржана радионица о стратегији развоја информационих технологија

 

У Управи царина је 23. и 24. октобра 2014. године одржана радионица "Ажурирање Пословне стратегије и Стратегије ИТ развоја УЦС". Радионица је договорена током претходне ИТ мониторинг мисије одржане 15. и 17. јула, као један од видова помоћи Генералног директората за царину и порезе Европске комисије (DG TAXUD) Управи царина у процесу евроинтеграција.

 

 

Стратегија развоја информационих технологија 

 

Радионици је присуствовао Ivan de Sutter, вођа тима за питања царине и пореза у области евроинтеграција за Србију из DG TAXUD , а одржали су је Dan Moisescu и Andrei Tyrowicz iz ''Lambard Management Consultants'' , компаније коју је DG TAXUD ангажовао да пружи техничку помоћ царинским администрацијама у региону.
 

Радионици су присуствовали: начелница Одељења за царинску политику Министарства финансија Надица Пантовић, помоћник директора – координатор Управе царина Душко Маринковић, помоћница директора - Сектор за информационе и комуникационе технологије Иванка Миленковић, , помоћник директора - Сектор за царинско пословање Веселин Милошевић и више од двадесет царинских службеника из различитих организационих јединица Управе царина.

 

Циљ радионице је био да се Управи царина помогне да идентификује и планира послове неопходне за обезбеђење комуникације ИТ система које Управа царина има или ће развити са одговарајућим царинским ИТ системима који су обавезни за сваку земљу чланицу ЕУ.

 

У току радионице предавачи су дали низ конкретних савета за оптималан развој ИТ система:


- неопходност промене Пословне стратегије, а у складу са њом и Стратегије развоја ИТ;
- важност и потребу дефинисања модела пословних процеса за целу службу;
- редослед и динамику развоја појединих ИТ система;
- неопходност примене општеприхваћених методологија за управљање пројектима, управљање променама, осигурање квалитета апликација, као и управљања ИТ услугама.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина