Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

четвртак, 27. новебар 2014.
Одржана регионална обука о сузбијању кријумчарења дувана


Компанија "British Amerikan Tobacco" (БAT) је 25. и 26. новембра 2014. године у својој фабрици у Врању организовала дводневну регионалну обуку о сузбијању нелегалног промета дуванских производа за представнике пореске и царинске управе, као и обавештајних агенција земаља у региону.

 

 

Регионална обука о сузбијању кријумчарења дувана

Тренинг је подразумевао предавања, вежбе и активно учешће у радионицама које су водили угледни светски стручњаци из области дуванске индустрије, Ана Годар из Обавештајне јединице БАТ-ове централне лабораторије у Великој  Британији, Џон Флинт, високи менаџер на нивоу централне Европе, као и Евгениј Костов менаџер за безбедност за Бугарску, Чешку и Словачку, а  специјани гост био је Ник Еџ, припадник Одељења за спречавање фискалних злоупотреба при Британском трезору.


На поменутом семинару учествовали су представници Управе царина и то начелник Одељења за обавештајне послове Данијел Радојковић са сарадником Пеђом Пешићем, као и  Саша Нешић и Сара Аксић из Одељења за сузбијање кријумчарења.
„Циљ семинара био је пружање практичног знања надлежним државним органима земаља у борби против феномена због којег буџети држава Балкана губе стотине милиона евра годишње“, рекао је том приликом Горан Милкић менаџер за безбедност у компанији БАТ.


Највећа пажња посвећена је развијању оперативне регионалне сарадње, умрежавању и размени информација, као и заједничком праћењу трендова на нелегалном тржишту дувана. Сви учесници ближе су упознати са начинима препознавања фалсификованих дуванских производа, његовим обележавањем,  постављањем сигурносних маркица и осигуравањем безбедности паковања.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина