Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

УСАВРШАВАЊЕ У ПРЕПОЗНАВАЊУ ЗАШТИЋЕНИХ ВРСТА

 

Carinska laboratorijaУ Царинској лабораторији је 19. децембра 2018. године одржана основна теоријска и практична обука везана за ЦИТЕС Конвенцију и идентификацију дивљих врста, односно њихових делова, деривата и производа од истих.

 

Carinska laboratorijaГрупа за спровођење ЦИТЕС Ковнецније Министарства заштите животне средине је приказала методе које се користе за утврђивање да ли делови или деривати припадају угроженим дивљим врстама, односно, да ли одређени производи садрже угрожене дивље врсте.

 

У склопу практичног дела обуке коришћени су примерци угрожених дивљих врста који су били предмет царинских заплена, попут крзна и кожа угрожених дивљих животиња, али и експоната из Природњачког музеја у Београду.

 

Leopardasta mačkaДемонстриране су методе за детекцију правог и вештачког крзна дивљих мачака, видри, вукова, медведа, примата, лисица и других врста сисара, као и методе за детекцију праве и вештачке змијске и крокодилксе, шатуш шалова, слоноваче и сл.

 

PitoniЦаринска лабораторија је овом приликом добила референтни материјал за будуће анализе, као што су дигитални снимци примерака који су физички приказани током обуке, дигиталне фотографија делова, деривата и производа великог броја угрожених дивљих врста.

 

Zelenokrila araПоред тога запослени у царинској лабораторији сада располажу кључевима за идентификацију и приручницима за вршење одређених анализа везаних за заштићене врсте, које користи велики број држава, где се ефикасно спроводе одредбе ЦИТЕС Конвенције.

 

 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина