Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА ЗА ПРИПРЕМУ УВОЂЕЊА АУТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМА

 

У оквиру процеса даље модернизације Управе царина,  почетком септембра ове године, почела је припремна фаза Пројекта за увођење аутоматизованог увозног и извозног поступка, као и увозно/извозно контролног система.

 

Са отварања пројектаУвођење аутоматизованих поступака треба да омогући постепено испуњавање европских стандарда у примени електронских система у царинским администрацијама. Рад на поменутом пројекту чији је завршетак планиран за септембар 2019. године, финансиран је средствима из претприступних фондова ЕУ (ИПА 2013) у износу од 1.411.335 евра, док у суфинансирању учествује Република Србија са додатних 156.815 евра.

 

Златица Томашевић, вођа тимаУводни састанак пројектног тима и кључних консултаната за успостављање институционалног оквира за имплементацију поменутих система одржан је у амфитеатру Управе царина 26. октобра. Том приликом могле су се чути детаљне информације о дефинисаном обиму, циљевима, и очекиваним резултатима пројекта које је изнела представница ангажоване консултантске куће и  вођа пројектног тима Златица Томашевић.

 

О томе зашто је овај пројекат важан и на који начин ће унапредити пословање Управе царина нешто више су рекле Снежана Карановић, помоћник директора у Сектору за царинске поступке и Љубица Барбуљ, помоћник директора у Сектору за информационе и комуникационе технологије, која је и руководилац пројекта у име Управе царина.

 

Истакнуто је да је крајњи циљ пројекта унапређење квалитета сервиса који Управа царина пружа пословној заједници и то кроз модернизацију и јачање сопствених административних и оперативних капацитета.

 

Са отварањаЈедан од циљева овог пројекта је припрема законодавних и организационих услова за примену AIS (ICS), AES (ECS) и царине/система управљања одлукама одобрења као неопходних система за ефикасну размену информација између пословне заједнице, Управе царина Србије и других европских администрација.

 

Посебно је истакнута важност добре сарадње пројектног тима и консултаната са свим службама Управе царина које су укључене у пројекат, што ће подразумевати организацију обука и радионоца за запослене из свих сектора.

 

Иначе, конзорцијум који чини више компанија, предводи ''AAM Сonsulting'' са седиштем у Мађарској анагажован је од стране Сектора Министарства финансија за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније уз учешће представника Управе царина.
 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина