Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

четвртак, 9. октобар 2014.
Обележен завршетак пројекта за спровођење ЦИТЕС

 

У Министарставу пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије 30. септембра 2014. године званично је обележен завршетак Twinning Light пројекта под називом"Јачање капацитета органа надлежних за спровођење CITES конвенције и прописа који регулишу промет дивљих врста у Србији", финансираног од стране Европске уније.

 

 

Завршетак пројекта за спровођење CITES конвенције

 

 

Током шестомесечног тренинга предвиђеног првенствено за преко 500 службеника задужених за спровођење CITES конвенције у Републици Србији, осим представника Министарстава пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Министарства пољопривреде Мађарске, обуку су прошли царински службеници и представници граничне полиције.

 

Учеснисци су имали прилику да се упознају са праксом у Европској унији о чему су говорили стручњаци за поменуту област из Немачке, Чешке Републике, Италије, Шпаније, Португалије и Пољске.


Достизање стандарда Европске уније у области очувања природе је од значаја за Републику Србију у процесу европских интеграција обзиром да то директно доприноси заштити угрошених врста и очувању биолошке разноврсности на локалном, регионалном и глобалном нивоу.


Илегална трговина угроженим врстама представља четврти по реду облик илегалне трговине по обрту незаконито стеченог новца, после илегалне трговине наркотицима, људима и фалсификованим производима.


Поред директног угрожавања природних ресурса, незаконита трговина дивљим врстама представља озбиљну претњу за опште поштовање закона, одрживи развој, безбедност, политичку стабилност, економију, извор издржавања локалног становништва и очување културног наслеђа.


У циљу што ефикаснијег реаговања и ефикасне контроле легалне трговне као и спречавању и адекватном санционисању илегалне трговине дивљим врстама неопходно је активно учешће свих служби надлежних за контролу промета људи и робе, попут царинске службе, МУП и граничних инспекцијских служби.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина