Preskoči veze navigacije
Дрина 2019

 Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

ПОЧЕЛА ОБУКА ЗА КОРИШЋЕЊЕ NCEN АПЛИКАЦИЈЕ

 

Представници царинске администрације Грузије у сарадњи са Светском царинском организацијом спроводе обуку за коришћење nCEN апликације која ће се одржати од 18. - 27. септембра у Центру за стручно образовање Управе царина.

 

Радионицу је у име домаћина отворио Никица Чубрило, шеф Одсека за аналитику Одељења за обавештајне послове истакавши да је Управа царина потписала Уговор о коришћењу nCEN апликације Светске царинске организације која представља националну мрежу за примену царинских прописа.

 

Циљ те националне мреже је да обезбеди централизовану базу података у којој ће подаци о царинским запленама и прекршајима моћи да буду чувани и затим претраживани на националном нивоу. Поменута база представља сигуран комуникациони систем и комбинацију  неколико база података.

 

UvodničariСврха ове базе је да се обезбеди да се ове информације лако прикупљају, чувају и деле на националном нивоу. Сви подаци унети у nCEN могу да се претражују и анализирају. Такође ће пружити члановима шансу да примене анализу ризика на стратешком, тактичком и оперативном нивоу.

 

Притом, nCEN и њени алати пружају корисницима безбедне инструменте за онлајн анализу, као и свеобухватне управљачке инструменте. Чланови ће имати могућност да инсталирају Icomm алатку која се налази у оквиру nCEN апликације, а која им омогућава да размењују информације на регионалном и међународном нивоу, тамо где протоколи о размени информација то дозвољавају.

 

Obuka za korišćenje nCEN aplikacijeУ будућности, систем се може даље развијати како би олакшао размену података на националном нивоу између органа који спроводе законе и прописе и/или агенција за контролу граница.

 

Како алатке ове базе члановима омогућавају једноставну размену података, као и приступ глобалној nCEN бази, на тај начин се истовремено промовише безбедна регионална и међународна сарадња.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина