Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Још две компаније са статусом ОПС

петак, 09 март 2018.

Почетком ове године, Управа царина је још двема компанијама одобрила статус Овлашћеног привредног субјекта (ОПС).  „Interšped-B“ DOO из Београда је од 8. јануара носилац сертификата за царинска поједностављења, а компанији „INTEREUROPA“ AD из Добановаца је 24. јануара је додељен сертификат који обједињује царинска поједностављења, сигурност и безбедност.

 

 

Представницима компаније „Interšped-B“ сертификат је 9. марта уручила Снежана Карановић, помоћница директора Управе царина у Сектору за царинске поступке.

 

Од 1. септембра 2014. године, када су створени сви технички и остали услови за пријем захтева за добијање статуса ОПС који доноси низ предности у царинском пословању укупно је 13 компанија добило овај статус. Осам компанија има сертификат који обједињује  царинска поједностављења, сигурност и безбедност, три  компаније су добили статус ОПС за сигурност и безбедност, док две фирме овај статус имају за царинска поједностављења.

 

 

Увођење статуса ОПС, уз примену поједностављених процедура,  до сада је један  од наших најзначајнијих доприноса  олакшању пословања привредних субјеката. Институт ОПС се у Европској унији примењује од 2008. године. Када је реч о његовом увођењу у земљама западног Балкана, Србија је највише напредовала у поређењу с другим државама овог региона.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина