Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Уместо паприкама кутије напуњене живим голубовима

петак, 27 септембар 2019.

Цариници су 27. септембра 2019. године, на прелазу Келебија спречили кријумчарење преко 20 голубова „Будимпештанских високолетача“.

 

 

Прекршај је откривен када је на излазу из земље на ред за контролу стигао теретни комби  шведских регистарских ознака, којим је из Гњилана ка Шведској сам путовао 47-годишњи мушкарац албанске националности, власник шведског и српског пасоша.

 

 

Приликом сусрета са цариницима он је рекао да сем личног пртљага нема ништа да пријави, али је ипак издвојен за детаљан преглед.

 

 

Отворивши товарни део комбија цариници су у њему затекли неколико врећа детерџента за прање веша и неколико идентичних картонских кутија напуњених паприкама.

 

Међутим, испоствило се да су две кутије уместо паприкама напуњене живим голубовима.

 

 

Даљом контролом је утврђено да је реч о 21 примерку голубова познатих као „Будимпештански високолетач“, међу којима су четири птице имале карактеристично прстење којим голубари обележавају своје голубове.

 

 

Као и у многим претходним случајевима, птице су због неусловних околности транспорта биле уплашене и дехидриране, па су до окончања поступка покренутог против возача комбија збринуте у зоолошком врту на Палићу. 

 

 

Подсећамо да се на Хоргошу пре неколико дана десио сличан случај, када је осујећен покушај кријумчарења чак 36 певајућих папагаја.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина