Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Поново седативи у пртљагу

четвртак, 03 септембар 2020.

Цариници су у сарањи са полицијом, током претходних неколико дана, на граничном прелазу Хоргош, спречили кријумчарење преко 800 таблета психоактивних лекова скривених у пртљагу путника.

 

 

Последњи такав случај забележен је на излазу тог прелаза 2. септембра поподне, када је на ред за контролу пристигао аутобус српских регистарских ознака који је путнике превозио на редовној линији Ваљево – Траун (Аустрија).

 

 

Иако ни путници, ни возачи нису пријавили да са собом носе нешто што подлеже царинској контроли, цариници су у сарадњи са полицијом спровели детаљан преглед којим је у пртљагу 45- годишње путнице из Ваљева откривено 114 психоактивних таблета.

 

 

У њеној путној торби се поред уобичајних ствари налазило и 90 таблета лека ''Bromazepam'' од 3мг, као и 24 таблете истог лека од 1,5 мг.

 

 

Само четири дана раније, 29. августа, на истом прелазу спречена су још три таква случаја и заплењено готово 700 таблета разних седатива.

 

 

Најзапаженији случај био је покушај 60-годишњег Шапчанина, који је из Србије аутобусом путовао ка Аустрији, да у пртљагу прокријумчари чак 600 таблета лека ''Lexilium'' од 1,5мг.

 

 

Лекови су били запаковани у коферу овог путника, а да он притом за њих није поседовао никакву медицинску документацију. 

 

 

У истом аутобусу откривено је још двоје путника који су имали идентичну намеру.

 

Тако је у коферу 51-годишњег путника из Тополе пронађено 30 таблета лека ''Rivotril'' од 2 мг, 28 таблета лека ''Velafax'' од 75мг, као и 4 таблете лека ''Velax'', док је у пртљагу 60-годишње путнице из Београда откривено 32 таблете лека ''Bensedin'' од 5мг.

 

С обзиром да је реч о лековима који садрже психоактивне супстанце, они су одмах по откривању трајно одузети, док је полиција против наведених путника покренула кривичне поступке.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина