Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Ублажене мере за улазак у Црну Гору

четвртак, 03 септембар 2020.

Национално координационо тело за заразне болести (NKT) одлучило је 3. септембра 2020. године, на предлог Института за јавно здравље Црне Горе, да у складу са епидемиолошком ситуацијом у државама окружења, ублажи услове уласка у Црну Гору резидената држава региона и црногорских држављана који на кратко путују у неку од држава из суседства.

 

У Црну Гору је, као и до сада, могућ улазак без додатних услова за резиденте земаља са ''зелене листе'', док резиденти држава са ''жуте листе'' могу ући у Црну Гору уз позитиван резултат серолошког теста – антитела класе IgG, који је издат од регистроване лабораторије и који није старији од 30 дана.

 

Резиденти свих држава са ''жуте листе'' такође могу ући у Црну Гору и уз негативан резултат серолошког теста на антитела класе IgM или уз негативан резултат PCR теста на нови коронавирус, који су издати од регистроване лабораторије и нису старији од 72 часа. Услов је да лице није у периоду од 15 дана пред улазак у Црну Гору боравило у некој од држава са ''црвене листе'' односно у некој од земаља из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.

 

Олакшан је и улазак црногорских резидената – држављана Црне Горе и странаца стално или привремено настањених у тој земљи – из држава региона у случају да су у тим државама боравили до 48 сати.

 

Тим лицима се по повратку у Црну Гору прописује мера здравственог надзора која подразумева слободно кретање, али свакодневно праћење симптома и јављање надлежном лекару до истека Решења које по повратку издаје Санитарна инспекција.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина