Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Задржано готово 55.000 непријављених евра

понедељак, 07 септембар 2020.

Цариници су у сарадњи са полицијом, 5. септембра 2020. године на граничним прелазима Хоргош и Батровци, открили и спречили два девизна прекршаја чија укупна вредност достиже суму од готово 55.000 евра.

 

 

Први случај откривен је на улазу прелаза Хоргош, када је три сата по поноћи на ред за контролу пристигао ауди SQ8, немачких регистарских ознака којим је управљао 48-годишњи немачки држављанин албанске националности.

 

Он је у друштву супруге путовао ка АП КиМ, а на уобичајно питање службеника, да ли имају нешто да пријаве за царинску контролу, одговорили су да са собом носе само личне ствари.

 

 

Детаљним прегледом утврђено је да се у заједничкој путној торби налази чак 53.670 евра које путници нису пријавили, па им је враћено по 10.000 евра што је сума која не подлеже пријављивању, а 33.670 евра је привремено задржано.

 

Три сата касније, на улаз граничног прелаза Батровци, пристигао је BMW X6 данских регистарских ознака, којим је управљао дански држављанин албанске националности, такође путујући у друштву супруге ка АП КиМ.

 

 

И овај путник је тврдио да са собом носи само лични пртљаг, а да он и супруга заједно код себе имају 9.500 евра у готовини.

 

Убрзо су цариници детаљном контролом возила утврдили да то није тачно, јер су иза возачевог седишта затекли торбу за лаптоп пуну непријављених девиза.

 

 

Уместо лаптопа у торби се налазило преко 11.000 евра и готово 215.000 данских круна.

 

Супружницима је враћен дозвољени износ у противвредности од по 10.000 евра, док је 151.600 данских круна привремено задржано до окончања прекршајног поступка.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина