Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Одржана видео конференција о пружању техничке помоћи

среда, 14 октобар 2020.

Представници Министарства финансија и Управе царина учествовали су 13. октобра 2020. године у виртуелној мисији представљања Глобалног програма трговинских олакшица GTFP, што је заједнички програм Државног секретаријата за економске односе Швајцарске (SECO) и Светске царинске организације (SCO) за пружање техничке помоћи у области трговинских олакшица.

 

 

У име Министарства финансија и Управе царина, састанку су присутвовали Снежана Карановић, помоћник министра финансија, Душко Маринковић, заменик директора Управе царина, Наташа Мирковић, координатор заједничких послова у Сектору за царинске поступке, Љубица Барбуљ, в.д помоћник у Сектору за комуникационе и информационе технологије, као и бројни руководиоци осталих сектора и организационих јединица које ће у перспективи учествовати у реализацији програма.

 

 

Управа царина би помоћ из овог програма могла да искористи до краја 2022. године у домену организационог развоја, као и за унапређење конкретних царинских области у домену трговинских олакшица.

 

Програм техничке помоћи намењен је превасходно царинској администрацији. Међутим, у реализацију конкретних активности и мониторинг спровођења самог програма биће укључени и представници пословне заједнице, као и други државни органи имајући у виду да се помоћ прима у области трговинских олакшица. Наведено доста говори о томе колико је значајна подршка доступна кроз овај програм. 


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина