Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Хијалуронски филери скривени у комбију

четвртак, 15 октобар 2020.

Цариници су, познато је, сведоци многих необичних покушаја кријумчарења, а један такав случај догодио се пре неколико дана на граничном прелазу Батровци када је откривен комби пун непријављених хијалуронских филера, инјекција за неинвазивну липосукцију, прегршт фудбалских рукавица, па чак и два пара женских чизама од крокодилске коже.

 

 

Случај је откривен када је на ред за редовну контролу на улазу у земљу пристигао комби фијат скудо београдских регистарских ознака који је путнике превозио ка Београду из Љубљане.

 

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, возач и путници су рекли да немају ништа сем личних ствари, али је детаљна контрола комбија то убрзо демантовала.

 

 

Наиме, цариници су прегледом утврдили да се у задњем делу возила, иза седишта путника, налазе две кутије пуне непријављених препарата за естетске, козметичке захвате, попут хијалуронских филера и инјекција за неинвазивну липосукцију, као и једна путна торба препуна фудбалских рукавица.

 

Након тога, сви путници су замољени да изађу из возила, како била прегледана и унутрашњост кабине у којој се поред и иза возачевог седишта нашло и два пара женских чизмица ''Paris Texas'' од крокодилске коже.

 

 

У кутијама које су откривене у задњем делу комбија налазило се 96 кутија хијалуронских филера ''Neovelle classic'', 40 кутија са инјекцијама за безболно уклањање масних наслага ''Aqualyx'', а у путној торби затечено је 48 пари фудбалских рукавица ''Selles''.

 

Укупна вредност робе откривене у прекршају процењена је на преко 4 милиона динара, од чега је половина вредност непријављених хијалуронских филера.

 

 

Иако је међу путницима било три жене и један мушкарац, нико од њих није рекао да је власник робе, већ је возач изјавио да је наводно реч о роби преузетој на превоз.

 

Без обзира на то, царински службеници су привремено одузели сву откривену робу до окончања прекршајног поступка који ће се водити против 37-годишњег возача.  


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина