Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

''Mагичне'' печурке на прелазу Шпиљани

петак, 16 октобар 2020.

Због радова на санацији пута у Црној Гори интензитет саобраћаја преко прелаза Шпиљани је смањен, али то није спречило царинике Србије да 15. октобра 2020. године осујете покушај кријумчарења наркотика међу којима се нашла и псилоцибинска гљива, познатија као ''магична'' печурка.

 

 

Случај је откривен када је на улазну страну прелаза пристигао рено кангу немачких регистарских ознака којим је путовао један пар.

 

 

Аутомобилом је управљао црногорски држављанин са пребивалиштем у Београду који је путовао у друштву немачке држављанке која се на српском језику, који говори и разуме, представила као студенткиња археологије.

 

 

Међутим, како су цариници обучени да током вођења разговора са путницима обраћају пажњу на детаље, није им промакла чињеница да девојка делује као особа која користи наркотике.

 

 

Посумњали су у изјаве путника да немају ништа да пријаве и одлучили се за детаљан преглед возила. Током контроле у пртљажнику је откривен несесер пун разних врста дроге и опреме за њено коришћење.

 

 

У несесер је било спаковано око 5 грама сасушене марихуане, метална дробилица за марихуану, 3 паковања ризле, а нарочиту пажњу привукао је необичан смотуљак у коме су се налазили издробљени остаци али и једна цела сасушена халуциногена печурка.

 

 

Псилоцибинске гљиве, познатије као ''магичне'' печурке, имају психоактивна својства и могу да изазову видљиве промене у слушним, визуелним и тактилним чулима врло брзо након конзумирања. Ефекти на чула укључују визуелне и слушне халуцинације праћене емотивним променама и измењеном перцепцијом времена и простора.

 

 

Путница није била узрујана због откривања спорног садржаја, већ је рекла да се ради о наркотицима за личну употребу.

 

 

Све и да је тако, пренос било каквих наркотика преко границе је забрањен и представља кривично дело, због чега је о случају одмах обавештено Општинско јавно тужилаштво у Новом Пазару, док су путници и откривени наркотици предати полицији у даљу надлежност.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина