Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Све учесталије кријумчарење мобилних телефона

петак, 16 октобар 2020.

Од почетка октобра приметно је све учесталије кријумчарење мобилних телефона и опреме, па су тако на прелазу Шпиљани и пункту Рудница у само неколико дана забележена три случаја у којима је откривено 76 нових мобилних телефона и опреме чија је укупна вредност процењена на готово 13 хиљада евра.

 

 

Упркос чињеници да је од почетка месеца промет преко прелаза Шпиљани отежан због радова на санацији пута са друге стране границе у Црној Гори, то није спречило кријумчаре да и даље покушавају да шверцом остваре профит.

 

Цариници су на прелазу Шпиљани, у сарадњи са полицијом, 10. октобра 2020. године запленили преко 40 мобилних телефона ''самсунг'', као и додатне опреме, чија је укупна вредност процењена на више од 5.000 евра.

 

 

Ка Црној Гори је покушао да их прокријумчари 19-годишњи Бијелопољац, који је са двојицом старије браће путовао аутомобилом ''фоксваген пасат''.

 

Када су заустављени ради контроле на излазу из земље путници су били категорични у томе да немају ништа за пријављивање.

 

 

Међутим, приликом детаљног прегледа, на задњем седишту аутомобила пронађена је најпре торба у којој се налазило 20 телефона ''самсунг А01'', а потом и кеса са 21 телфоном ''самсунг А11'' и 29 дисплеја за мобилне телефоне.

 

Само два дана касније, 12. октобра 2020. године, откривен је сличан прекршај, приликом контроле аутобуса који је  саобраћао на линији Београд-Херцег Нови.

 

 

Тада је детаљним прегледом пртљажног дела аутобуса, испред задњег точка пронађена сакривена опрема за мобилне телефоне вредна преко 2.500 евра, а реч је о дисплејима и батеријама за различите мобилне телефоне, плет кабловима и дијагностици.

 

Подсећамо да је и на пункту Рудница, 3. октобра 2020. године, спречено кријумчарење 16 нових мобилних телефона и опреме чија је вредност процењена на око 5.000 евра. Тада су цариници открили 14 мобилних телефона у оригиналним паковањима, које је путник ставио на сувозачко седиште и прекрио их јакном, док су још два уређаја без кутије откривена у преградама врата.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина