Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Још једна заплена цигарета и арома за наргиле

уторак, 10 новембар 2020.

Последњих дана, на нашим највећим прелазима Хоргошу и Градини, приметне су учесталије заплене дуванских производа међу којима предњаче цигарете и ароме за наргиле.

 

 

Готово 400 паклица цигарета покушао је да преко прелаза Градина прокријумчари 37-годишњи бугарски држављанин, један од путника аутобуса који је из Софије саобраћао ка шпанском граду Мирандели.

 

 

У томе су га омели цариници који су 9. новембра 2020. године, заједно са полицијом, овај аутобус издвојили за детљан преглед на улазу у нашу земљу.

 

Тада се испоставило да су торбе са личним пртљагом поменутог путника, уместо гардeробом напуњене боксовима цигарета „марлборо“ и „ротманс“.

 


Још један необичан случај забележен је претходног дана на прелазу Хоргош, када су цариници у сарадњи са полицијом запленили готово 60 килограма различитих арома за наргиле.

 

 

Прекршај је откривен када је у раним јутарњим сатима за контролу на улазу у земљу пристигао аутобус који је био на путу из Хамбурга ка Призрену.

 

 

На уобичајено питање о роби за пријављивање, возач и малобројни путници рекли су да са собом носе само лични пртљаг.

 

Током детаљног прегледа који је ипак уследио, најпре је у простору предвиђеном за одмор возача пронађено 15 кантица од по 500 мл арома за наргиле ''Fly Death Splash''.

 

 

Даљом контролом је и у приколици са коферима и торбама путника пронађено још пет картонских кутија са укупно 50 кантица од по килограм различитих воћних арома за наргиле ''7 days''.

 

 

Кријумчарена роба ће бити задржана до окончања поступка, а возача аутобуса из Подујева су у даљу надлежност преузели полиција и тужилаштво.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина