Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Спречен шверц гардеробе на Градини и Хоргошу

уторак, 10 новембар 2020.

Цариници се на граничним прелазима често суочавају са покушајима шверца најразличитије робе међу којом је увек актуелна гардероба, а посебно на прелазу из једне сезоне у другу. Тако су у последња два дана спречена два покушаја кријумчарења одеће како оригиналних марки, тако и оних у чију се оригиналност сумња.

 


Синоћ је на прелазу Градина око 20 часова на ред за редовну контролу на уласку у земљу пристигао је комби бугарских регистарских ознака у коме је као сувозач путовао 28-годишњи бугарски држављанин.

 


Комби марке ''форд транзит'' кретао се на релацији Бугарска – Немачка превозећи седам путника, а на питање царинске службенице да ли имају нешто да пријаве, сви су одговорили да са собом не носе ништа сем личних ствари.

 

 

Тада је комби издвојен за детаљан преглед током кога је утврђено да су торбе сувозача препуне сумњиве одеће познатих робних марки.

 

 

Наиме, у торбе је било запаковано готово 100 разних одевних предмета и то: преко 40 јакни марки ''најк'', ''адидас'', ''томи хилфигер'' и ''прада'', скоро 40 тренерки марки ''кевин клајн'', ''пума'' и ''адидас'', као и 17 ''лакост'' мајица дугих рукава.

 


Дан раније, 8. новембра 2020. године, у једном аутобусу који је пристигао на гранични прелаз Хоргош пронађено је довољно фирмиране гардеробе, да би се њоме могао снабдети омањи мушки бутик.

 


Прекршај је откривен када је за детаљан преглед на улазу у нашу земљу издвојен аутобус данских регистарских ознака који саобраћа на релацији Копенхаген-Тетово.

 


Без обзира што су се присутни путници и возачи изјаснили да немају ништа за пријављивање, већ на самом почетку прегледа су иза првог реда кофера, у пртљажном делу, пронађене картонске кутије пуне нове гардеробе.

 

 

И то, ни мање ни више, него 36 кутија и седам великих црних џакова пуних нове мушке гардеробе робне марке „36 Boys“.

 

 

Иако се наводно радило о пошиљкама које су предате на превоз поменутим аутобусом, у њима се нашло чак 800 нових мушких јакни, дуксерица, тренерки, фармерки и мајица поменуте робне марке, очигледно намењених даљој препродаји.

 


Против 42-годишњег северномакедонског држављанина, возача аутобуса, покренут је прекршајни поступак, до чијег ће окончања кријумчарена гардероба бити привремено задржана.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина