Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Заплењени делови наоружања, оружје и муниција

понедељак, 16 новембар 2020.

Цариници су у сарадњи са полицијом, током протекле недеље, на прелазима Батровци и Гостун открили и спречили два покушаја кријумчарења делова наоружања, оружја и муниције, међу којима су се нашли оптички и ласерски нишани, тактичке лед лампе, термовизијска камера, пиштољ и више од 400 бојевих метака.

 

 

На прелазу Батровци прекршај је откривен 13. новембра 2020. године, када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен „BMW“ белгијских регистарских ознака, којим су путовала тројица мушкараца, један белгијски, један албански и један држављанин тзв. „Косова“.

 


На питање шта имају да пријаве царинској контроли, 42-годишњи возач је у име свих одговорио да немају ништа сем личног пртљага.

 


Додао је да путују на територију АПКиМ, јер су му наводно, као власнику приватне фирме у Белгији потребни радници, рекавши да су и двојица његових сапутника запослени код њега.

 

 

Детаљном контролом у путним торбама и коферима који су се налазили у пртљажнику, међу гардеробом пронађена су два оптичка нишана марке „Hawke Endurance 30WA“, један ласерски нишан марке „ND3 SubZero“, две тактичке лед лампе „Warrior Turbo Kit Olight“ и једна термовизијска камера „Xeye E3 Pro“.

 

 

Против возача аутомобила, држављанина Белгије и једног од његових сапутника са тероторије АПКиМ, који су се пријавили као власници непријављених делова наоружања, покренути су прекршајни поступци пред надлежним судом.

 

 

На прелазу Гостун је 10. новембра 2020. године заплењен пиштољ марке „застава“, калибра 7,62мм са 400 припадајућих бојевих метака.

 

У кријумчарењу је осујећен 52-годишњи држављанин Црне Горе, који је такође рекао да нема ништа да пријави царинској контроли.

 

 

Пошто је аутомобил детаљно прегледан, најпре је на поду испред сувозачког седишта у пластичној кеси пронађен пиштољ, да би потом, прегледом пртљага у ранцу, међу гардеробом, била пронађена и кеса са 401 метком TT-7,62мм.

 

 

Црногорског држављанина су заједно са оружјем и муницијом преузели полиција и тужилаштво у даљу надлежност.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина