Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Возач камиона ипак остао без непријављених девиза

среда, 18 новембар 2020.

Цариници су 17. новембра 2020. године на контролном пункту Мердаре успели да спрече једног возача камиона да прокријумчари преко 30.000 евра, упркос томе што је претходно део новца који подлеже пријављивању покушао да сакрије у ручни фрижидер.

 

 

Случај је откривен око 15 часова када је за контролу из правца АП КиМ пристигао камион мађарских регистарских ознака, са приколицом за превоз стоке.

 

На питање цариника шта има да пријави, 39-годишњи возач, мађарски држављанин, рекао је да нема ништа, јер се празан враћа из Приштине, где је транспортовао говеда.

 

Такође је напоменуо да код себе има нешто мало новца за пут, далеко мање од износа који се мора пријавити.

 

 

Испоставило се, међутим, да је то само делимично тачно, јер је приколица заиста била празна, док је детаљном контролом камионске кабине, поред мењача, пронађена ручна торба пуна девиза.

 

Када се то десило, цариник је наложио возачу да узме торбу и крене у царинске просторије, како би непријављени новац био пребројан.

 

Док је излазио из кабине, возач је успео да део новца извади из торбе и да га сакрије у ручни фрижидер, који се такође налазио у камионској кабини.

 

Када је донео торбу у просторију за преглед  и отворио је, царинику је одмах било јасно да део новца недостаје.

 

Након поновне контроле кабине, свежњеви евра пронађени су у ручном фрижидеру, баш тамо где их је возач на брзину сакрио.
Од укупно пронађених 30.900 евра возачу је враћена дозвољена сума од 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања поступка пред надлежним судом.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина