Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Кријумчар наркотика бацио гасни пиштољ у канту за смеће

петак, 20 новембар 2020.

Цариници су 19. и 20. новембра 2020. године на прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом, осујетили неколико покушаја кријумчарења мањих количина наркотика, али и више од 26.000 британских фунти. Посебно је занимљив случај једног од путника, који је поред тога што је код себе имао пакетиће различитих дрога, покушао да се ослободи и гасног пиштоља, тако што га је увио у пешкир и бацио у канту за смеће на прелазу.

 


Случај је откривен када је око 11 часова на улазу у земљу, на ред за царинску контролу пристигао „смарт“ немачких регистарских ознака.

 

Једини путник у возилу био је 45-годишњи немачки држављанин турске националности, који се из Немачке упутио ка Турској. 
На питање цариника шта има да пријави, одговорио је да сем личног пртљага са собом не носи ништа.

 


Док је чекао на детаљан преглед, путник је, мислећи да на њега нико не обраћа пажњу, покушао да се ослободи гасног пиштоља, који је претходно увио у пешкир и бацио у оближњу канту за смеће.

 

То му наравно није пошло за руком, јер су цариници и полиција видели шта је урадио, па је гасни пиштољ марке „ME38 Magnum“ калибра 9мм пронађен практично и пре него што је започео детаљан преглед.

 


Потом је личним претресом код поменутог путника пронађена и кутија цигарета напуњена са око 20 грама марихуане и две кесице амфетамина и кокаина.

 

Слична ситуација догодила се и јутрос око 9 часова, када је за детаљну конторлу издвојен „ауди А3“ немачких регистарских ознака, којим су из Немачке ка Турској путовала двојица немачких држављана турског порекла.

 


Они су такође тврдили да немају ништа за пријављивање, да би потом у доњем вешу возача цариници пронашли два пакетића марихуане и хашиша.

 

Поред тога у новчанику возача пронађена је и фалсификована возачка дозвола Краљевине Белгије, због чега су као и у претходном случају, надлежност преузели полиција и тужилаштво.

 

Претходног дана цариници су на улазу истог граничног прелаза, открили и више од 26.000 непријављених фунти у џеповима једног путника.

 

Прекршај је откривен када је на ред за контролу пристигао форд британских регистарских ознака којим су путовала двојица енглеских држављана ирачке националности.

 

Иако су тврдили да са собом не носе ништа сем личног пртљага и по 10.000 фунти, цариници су у дубоким џеповима панталона које је сувозач носио на себи затекли чак 36.365 фунти, 900 долара и 435 непријављених евра.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина