Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Девизе, виски и златне гривне ушивене у поставу...

петак, 25 децембар 2020.

Цариници су 23. и 24. децембра 2020. године, у сарадњи са полицијом, на прелазима Прешево и Хоргош спречили кријумчарење непријављених девиза, док је на Градини у коферу једног путника пронађено више вискија него гардеробе, а он је уз то и свежањ златних наруквица замотаних у чарапу ушио у поставу своје јакне.

 

 

Случај на Градини откривен је када је за излазну контролу 23. децембра на ред дошао „форд галакси“ немачке регистрације, којим су тројица браће из Немачке путовала ка својој земљи.

 

Њихову тврдњу да немају ништа да пријаве цариници су ипак желели да провере, те је уследио детаљан преглед.

 

 

Том приликом је у једном од кофера пронађено чак 10 флаша вискија „џек денијелс“, које су биле пажљиво камуфлиране гардеробом.

 

То међутим, није било све. Цариник је потом у јакни сувозача, која је била пребачена преко његовог седишта, напипао нешто испод поставе. Када је пакетић извађен пошто је рашивена постава на јакни, испоставило се да је реч о женској чарапи са 12 златних наруквица, чија је вредност процењена на око 600.000 динара.

 

 

Истог дана је приликом детаљног прегледа на излазној страни прелаза Прешево код 49-годишњег северномакедонског држављанина пронађено скоро 42.000 непријављених швајцарских франака.

 

Он је у друштву једног свог сународника путовао аутомобилом „фолксваген поло“ швајцарских регистарских ознака, а приликом сусрета са цариницима и он и његов сапутник су рекли да са собом носе само лични пртљаг и по 10.000 евра.

 

 

У случају сувозача то се испоставило као тачно, међутим возач је у џеповима имао поменуту непријављену суму, од које је, након што му је враћен дозвољени износ у противвредности 10.000 евра, до окончања поступка пред судом задржано нешто више од 30.000 франака.

 

 

Слична ситуација догодила се и на прелазу Хоргошу где је 24. децембра 2020. године за детаљан преглед извојен „ауди“ немачке регистрације којим су из Немачке ка БиХ путовала тројица мушкараца.

 

Возач аутомобила, држављанин БиХ и један од његових сапутника, држављанин Авганистана имали су тачно по 10.000 евра.

 

Међутим, код другог Авганистанца, пронађено је скоро 32.000 непријављених евра, од чега је до окончања судског поступка задржано 22.000 евра.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина