Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Шверцери не одустају упркос пандемији – значајне заплене на Градини

среда, 10 фебруар 2021.

Царина и полиција су на Градини запленили већу количину новца, цигарете, више од 300 грама злата, али и средства за потенцију.

 


Упркос томе што је драстично смањен промет путника због пандемије, гранични прелаз Градина и даље је на рути кријумчара који покушавају да прошверцују све на чему може добро да се заради.

 

 

Царина и полиција имали су значајне заплене. У претходна два дана заплењени су већа количина новца, цигарете, више од 300 грама злата, бижутерија, али и средства за потенцију.

 

 

Емил Петров, шеф путничког терминала на Градини, наводи да је у четири девизна прекршаја одузето 118.540 евра од путника из Босне.

 

"Ради се о класичном кријумчарењу новца, који није пријављен у Србији. Покушали су да га изнесу нелегално", наводи Петров.

 

 

Такође, како је додао, има пар свежих случајева где су се путници показали што се тиче маште – па су у кутији баклава сакрили "камагру", средство за потенцију.

 


Промет путника је драстично смањен на Градини, јер је пре неколико дана Бугарска увела обавезан пи-си-ар тест за улазак у ту земљу, али шверцери не одустају.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина