Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

Uspešno okončana misija procene stanja u oblasti trgovinskih olakšica

среда, 10 фебруар 2021.

Od 25. do 29. januara 2021. godine uspešno je okončana Merkator misija procene stanja u oblasti trgovinskih olakšica u Srbiji, odnosno u Upravi carina Srbije. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, misija je organizovana na daljinu (on-lajn).

 


Nakon iscrpnih sastanaka, intervjua, pitanja, kao i analize velikog broja podataka, informacija i dokumenata, akreditovani eksperti SCO u oblasti trgovinskih olakšica, konstatovali su da je Uprava carina Srbije dobro organizovana, kao i da postoji visok nivo znanja o merama trgovinskih olakšica.

 

Za efikasno sprovođenje trgovinskih olakšica neophodna je jaka podrška rukovodstva UC u toj oblasti, za koju su inostrani eksperti konstatovali da postoji u značajnoj meri.

 


Predstavnici Uprave carina su tokom on-lajn sastanaka sa stranim ekspertima demonstrirali jasnu sliku, kao i dobar pregled tehničke pomoći i aktivnosti različitih donora.

 

Zadovoljstvo je tim veće što su strani eksperti konstatovali napredan nivo usklađenosti sa Sporazumom o trgovinskim olakšicama STO, kompaktan zakonski okvir, uverili se u čvrste temelje modernizacije i reforme carinske službe kroz trenutni strateški plan, kao i sveobuhvatnu dostupnost ažurnih informacija putem interneta.

Više o tome možete pronaći na sajtu SCO.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина