Отворена царинска линија


NCTS

ПКГ

 

AEO

 

Cefta Trade Portal

буџет

 

СеминариNajvažniji konktakti

Студија мерења времена

 

 

У аутобусу на Градини откривена цела апотека

четвртак, 11 фебруар 2021.

Цариници су 10. фебруара 2021. године на прелазу Градина у сарадњи са полицијом осујетили покушај кријумчарења више од 13.500 појединачних доза различитих лекова и суплемената, чија је вредност процењена на скоро 13.000 евра.

 

 

Прекршај је откривен када се за контролу на излазу из земље пријавио аутобус турског превозника, који је са само четири путника и двојицом возача саобраћао на релацији Немачка-Турска.

 

 

Упитани да ли имају нешто да пријаве царинској контроли, путници и возачи рекли су да са собом носе искључиво лични пртљаг.

 

Приликом детаљног прегледа аутобуса који је ипак уследио, најпре је у боксу за пртљаг путника пронађен огроман кофер пун различитих лекова.

 

 

Потом су у истом простору пронађене још три торбе такође крцате кутијама таблета, ињекција, медицинских крема и суплемената.

 

На крају су и у ручном фрижидеру пронађене термо кесе са скупим медикаментима произведеним у Немачкој.

 

 

Даљом контролом пронађене су и оригиналне фактуре немачке апотеке за читаву палету лекова и ињекција за лечење дијабетеса, кардио-васкуларних обољења, реуматског артритиса, па до различитих капи, масти и крема, као и витамина и суплемената за јачање имунитета.

 

Против возача аутобуса, 60-годишњег турског држављанина, покренут је прекршајни поступак пред надлежним судом, до чијег ће окончања заплењени лекови бити задржани.


ППС образац


Извозна документација за Руску Федерацију
Синдикат
  

За Мону Обреновић

 

Сва права задржана 2009 © Република Србија - Министарство финансија и привреде - Управа Царина